Rendszeres olvasók

2013. február 20., szerda

Újrahasznosított tojástartó - DIY

Közeledik a tavasz. Végre, mert már elegünk van a borús hideg időből és a lakásban kuksolásból. 
Csengét a borúsabb időkben is le kell kötni valamivel, ezért mindig újabb és újabb ötletek után kutatok a neten.

Az ötletgazda jelen esetben édesanyám volt, mivel az ovi részére felajánlotta az otthon található nem kevés mennyiségű tojástartót kreatív felhasználásra. Csak éppen az volt a gond, hogy az óvónénik nem tudták, hogy mit is lehetne belőle készíteni.

Múlt évben egy kézműves játszóházban már készítettünk belőle virágkoszorút (itt), de most olyat kerestem ami nem igényel túl sok előkészületet és nem kell a forró ragasztópisztollyal órákig ragasztgatniuk. Így született meg a három barát.


Anyagszükséglet:
- alkotni vágyó gyermek+anya/apa/nagyi...
- tojástartó
- jó olló (mert a kartont elég nehéz vágni)
- tempera vagy akril festék
- tollak
-zsenília drót
+ mozgó szem (de ez festhető is)

A legegyszerűbben elkészíthető figura szerintem a kukac, hiszen itt csak ketté kell vágni a dobozt, lefesteni, a fejébe két lyukat szúrni amibe a zsenili dróttal kialakítod a csápokat.

A következő barát a pillangó lett. Olyan formára vágod amilyenre akarod. Kialakítható hegyesre is a szárny vagy legömbölyítve ( így készülnek a virágok is). Ezt is csak le kell festeni és a drótból kialakítani szintén a bóbitáit.
Közeledik húsvét és ideje elkezdeni lassan a tojásgyártást, hogy a csoportba minden fiúnak jusson. Ez a kis kakas arra jó, hogy a tojások ne guruljanak szét és ne törjenek el.
Itt már egy kicsit többet kell vágni és a ragasztópisztoly is előkerült. Ha ilyen világos a doboz akkor festeni sem szükséges.
Még legalább 15 darabot le kell gyártanunk + a tojások. Jó móka lesz.




 


2 megjegyzés: