Rendszeres olvasók

2011. november 30., szerda

30 day challenge - 10. nap

10. Mi a horoszkópod? Mennyire illik rád?
Pirossal emelem ki azt ami jellemző rám. (nem lesz sok)
 



 



A Szűz jellemzése (hivatalosan)

(Virgo, augusztus 23 - szeptember 22)

A Szűz nő jellemvonásai

A Szűz nő az a jelenség, akire büszkék a férfiak: jó megjelenésű (legalábbis remélem), szerény, illedelmes, s épp oly magabiztos is. Nagyszerűen tud uralkodni magán. Folyton figyel a mozdulataira, a tetteire és a küllemére.
Nagyon igényes, de hajlamos a látszat után megítélni az embereket. Keveset beszél (na erről kérdezzék a férjemet), akkor is csak a legszükségesebbeket, tömören, lényegre törőn. Komoly, a Szűz nő sosem bohóckodna a társaságban vagy tenne olyasvalamit amit nem tart önmagához méltó cselekedetnek. élete maga a folytonos tökéletességre való törekvés.
Jószívű és nagylelkű, sőt végtelenül türelmes. Ezzel együtt, alapossága és gyakorlatiassága miatt hideg és kimért nő látszatát kelti. Nagyon rendszerető, mind otthon, mind a munkahelyén mindent bizonyos jól megszokott, szigorú helyen őriz. Fejlett kritikai érzéke van és képes megőrizni a titkokat. épp ezért kiváló titkár, könyvelő, mérnök lehet. Minden esetre sokat ad a társadalmi helyzetre és értelmessége révén sikerül is felemelkednie. Kedveli az intellektuális elfoglaltságokat és maga is rendelkezik művészi hajlamokkal. Mindenben szerencsés.
A Szűz nő temperamentuma
A Szűz nő racionális és nagyon munkabíró. De csak önmagában bízik, ezért mindent egyedül akar csinálni, mintha más nem érthetne hozzá. Sokat aggodalmaskodik és nagy terveket sző. Ha kihozzák a sodrából, látszólagos hidegsége ellenére, a Szűz nő nagyon is vad tud lenni. Minden kihívásra határozottan reagál, mígnem behódolásra kényszeríti ellenfelét.
A Szűz nő érzelmi élete
A Szűz nő életében a szex olyan téma, melyről nem szeret és nem is tart illendőnek beszélni - egyszerűen a fajfenntartó ösztön elengedhetetlen eszközének tartja. A férfiakat pedig inkább tanulmánya tárgyává teszi, akiknek szívesen boncolgatja a lelkivilágát. A vad férfiaktól óvakodik s akit kiválaszt, attól ugyanolyan önuralmat és önmérsékletet vár el mint saját magától. A groteszk helyzetek, a lelki üresség elrémiszti. Gyöngéje a barátság s gondolatban addig mérlegeli mindenki természetét, erényeit és gyöngéit, míg sikerül is megtalálnia az igaz barátot, akihez mindvégig hű marad. Még akkor is, ha időközben az megváltozna, hisz lelkében annak az imázsa él, akit megismert valamikor. A szerelemben, aki megnyer egy Szűz nőt, nem kell csalódnia, hisz azt tehet vele amit akar, csak tartsa be a szép környezet, a rend iránti igényét.
A Szűz nő családi élete
Túl igényes párválasztása miatt, sok Szűz nő egyedül marad az életben. Ha mégis férjhez megy, s ez általában eléggé későn történik meg, s akkor is ő az uralkodó. Mivel számára az otthona jelenti az életet, lakása nagyon rendezett. Valódi támasza a férjének, mindenben segítségére van, s olykor még a gondolatait is kitalálja, csakhogy kedvében járjon. Kiváló háziasszony és jó anya (remélem). Szereti a családi összejöveteleket, s gyakran meghívja barátait is, akik megfelelnek magas igényeinek. De bármilyen eseményről lenne szó, a Szűz nő  előre alaposan eltervez, megszervez mindent s aztán örül, hogy minden úgy történik, ahogy ő képzelte el.

Szóval  itt is látszik, hogy a szűz jegy jellemzői abszolút nem illenek rám, egy két kivételt eltekintve. Főleg az érzelmi életes résszel nem értek egyet. :))) Néha megfordul a fejemben, hogy el kellene mennem egy asztrológushoz, hogy kiszámolja az aszcendensemet.


3 megjegyzés:

  1. Feminán van egy jó asc. számoló. Ott érdemes kalkulálni!

    VálaszTörlés
  2. Nálad vszleg az aszcendensed dominál jobban, nem a csillagjegyed. Ha tudod pontosan órára, percre, hogy mikor születtél, akkor könnyen ki lehet számolni! Van egy csomó ilyen netes számoló.

    VálaszTörlés
  3. Nekem pl. a horoszkópom nagyon is illik rám.

    VálaszTörlés